Този браузър не е актуален
За да се визуализира правилно сайта, моля ползвай следните браузъри.ВниманиеОбнови версията на браузъра си. Ако не го направиш някои функционалности може и да не работят коректно.
Banner

Разплащане с банкови карти и ваучери

Електронни ваучери за храна

Хартиени ваучери за храна

Ваучерите за храна представляват платежни средства с определена номинална стойност.

Ваучери за социални придобивки

Ваучерите за социални придобивки представляват платежни средства с определена номинална стойност, с които можете да закупувате социални придобивки в натура като: козметични и здравни процедури, дрехи, книги, спорт, почивка, пътуване, детски стоки, хранителни продукти и др.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ

Lidl вече приема разплащания и с електронни ваучери


Потребителите нямат ограничение за минимална стойност на покупката и могат да ги ползват и на касите на самообслужване.


От март 2024 г. Лидл България приема разплащания както с хартиени, така и с електронни ваучери за храна на следните оператори “Kaufland/Кауфланд Сървисиз” ЕООД, “Edenred/Идънред България” АД, “Pluxee/Плъкси България” ЕООД, “Tombou/Томбоу България” ЕООД, “Prizma-lux/Призма Лукс” ООД, “Български пощи” ЕАД, "Микрофонд" ЕАД, "Сити Инвест Груп" АД, "Мотобул" ЕАД и "Фидуция" АД.


Електронните ваучери се използват по същия начин, както банковите карти - на POS терминал, като важат включително и за касите на самообслужване. Сред предимствата им са, че с тях може да се плащат храни за по-малки суми и няма ограничение за минимална стойност на покупката. Както и при хартиените ваучери, и с електронните не може да се пазаруват цигари и алкохол.


С новите ваучери клиентите не са задължени да използват цялата заредена сума, като остатъкът се съхранява в картата и може да бъде използван многократно.


Ако сумата, заредена в електронния ваучер не достига, клиентите могат да доплатят с друг вид платежно средство, като банкова карта или пари в брой. Срокът на валидност отново е до една година.