КОГАТО И ДА ПОПИТАШ „КАКВО ЩЕ ЯДЕМ?“, ОТГОВОРЪТ Е „ПОРЦИЯ СВЕЖЕСТ“

РАЗНООБРАЗИЕ ОТ ПРЯСНО ПАКЕТИРАНО МЕСО С ГАРАНТИРАНО КАЧЕСТВО


Когато избираш какво ще хапвате за вечеря, често си задаваш вечния въпрос, който всички се питаме.

Независимо дали търсиш нещо, което да се хареса на децата, или нямаш търпение да пробваш нова рецепта, въпросът винаги е „Какво ще ядем?“

Независимо дали искаш да е „същото като на мама“, или имаш точно 20 минути, преди да дойдат гостите, винаги държиш да е вкусно, лесно, бързо, разнообразно, с проверено качество и не на последно място – с мисъл за семейния бюджет.

Затова когато и да попиташ „Какво ще ядем?“, нашият отговор е „Порция свежест“: богато разнообразие от прясно опаковано месо от нашата собствена марка с гаранция за качество. Ежедневно заставаме до теб, когато избираш свежа проверена храна на добра цена.

МЕСОТО И МЕСНИТЕ ПРОДУКТИ С НАШАТА МАРКА „ПОРЦИЯ СВЕЖЕСТ“ СА ВИНАГИ С:

  • Разнообразие и гарантирано качество

  • Контрол от производство до продажба

  • Опаковка, която запазва свежестта и вкуса

КАКВО ЩЕ ЯДЕМ?

Text And Image SectionПРЕПОРЪЧАНО ОТ ШЕФ МАНЧЕВ


Когато става дума за качество, едва ли има по-безкомпромисен и взискателен експерт в кухнята от шеф Манчев. А стане ли дума за месо – то е неговата страст. И знаем, че би избрал само най-доброто.


Дали ще е свинско, пилешко, телешко, говеждо, пуешко или любимата наденица – шеф Манчев винаги може да ти отговори на въпроса „Какво ще ядем?“ с още една нова рецепта и да застане зад избора на прясно и проверено месо.

Text And Image SectionПРЕПОРЪЧАНО ОТ ДИМИТЪР ТОНЧЕВ


Понякога отговорът на въпроса „Какво ще ядем?“ e просто: МАНДЖА! Особено ако попиташ Димитър Тончев – готвач, който може да сътвори всичко от изящна гурме чиния до любимата бабина рецепта. Каквото и да захване, той знае, че в основата на добрата „манджа“ са качествените продукти. За месните специалитети Митко се доверява на „Порция свежест“, а ти можеш да намериш негови рецепти в нашата YouTube поредица „Готви с Lidl” – мястото за вкусни идеи, ценни съвети и полезни хитринки в кухнята.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕШ ОПАКОВАНО МЕСО?

Text And Image SectionСПЕЦИАЛНА ОПАКОВКА


В Lidl ще намериш опаковано месо в специална защитна атмосфера – смес от въглероден диоксид, комбиниран с кислород или азот. Защитната атмосфера запазва свежестта и вкусовите качества на месото по-дълго – до края на посочения срок на годност. Ползата за теб? При съответните хладилни условия, можеш да го сготвиш до няколко дни след покупка, за разлика от неопакованото, което е за незабавна консумация.

Text And Image SectionГАРАНТИРАНА ЧИСТОТА


За разлика от непакетираното месо, опаковката на нашето го предпазва от всякакво външно замърсяване по целия път от производителя до твоята трапеза.

Text And Image SectionГАРАНТИРАНА ХЛАДИЛНА ВЕРИГА


Температурата на месото се следи по целия път от производителя, през транспортирането до доставянето в хладилниците в нашите магазини.

Text And Image SectionПЪЛНА ИНФОРМАЦИЯ И ПРОЗРАЧНОСТ


За разлика от неопакованото месо, на опаковката на „Порция свежест“ се изписва цялата информация, която ти е нужна: произход, производител, партида, грамаж и срок на годност. Всичко е толкова прозрачно, че сам можеш да проследиш произхода на нашето прясно месо – просто потърси в Google кода от уникалния овален печат на производителя.

Text And Image SectionУДОБДЕН ПОРЦИОН. ГОТОВО ЗА ГОТВЕНЕ


В Lidl ще откриеш само пакетирано прясно месо – нарязано, овкусено или мариновано – различни варианти, които ти спестяват време. Размерът и количеството са такива, че лесно можеш да го съхраняваш в хладилника, а грамажът е съобразен с нуждите на едно стандартно домакинство – стъпки в посока на това заедно да намаляваме разхищението на храна.

КАК ГАРАНТИРАМЕ КАЧЕСТВОТО?

строг контрол – от производството до хладилните витрини в магазините на Lidl
гарантирана хладилна верига – температурата на месото се следи по целия път от производителя до доставянето в нашите магазини
специална опаковка – предпазва месото от всякакво външно замърсяване по целия път от производителя до твоя дом
вътрешен контрол - регулярни анализи на продукти от постоянния и акционния асортимент и редовни проверки в нашите складове
одити на нашите доставчици

В Lidl предлагаме единствено и само прясно пакетирано месо. „Прясно“ означава, че то трябва да съдържа само месо и никакви консерванти, както и да не е било замразявано.

РАЗНООБРАЗИЕ

В Lidl държим на разнообразието. При нас ще откриеш изключително богат асортимент от прясно месо – постоянен, сезонен и акционен, който не спираме го обогатяваме и обновяваме.


В постоянния асортимент в магазините ни присъстват близо 55 продукта от прясно месо „Порция свежест“. Голяма част от тях включват любимото на българина свинско месо. Предлагаме още богата селекция пилешко, телешко, говеждо и пуешко. Любимото агнешко присъства в Lidl винаги около Великден и Гергьовден. Освен него, акционно предлагаме и заешко месо. От месните продукти с марка „Порция свежест“ ще намериш от любимите наденички, кюфтета, кебапчета, карначета, както и мляно месо.


ОПАКОВАНО ОТГОВОРНО

Text And Image Section

REset Plastic


В рамките на цялостната стратегия за пластмасата REset Plastic на Schwarz Gruppe ние подобряваме опаковките на продуктите си собствена марка и отличаваме с лого „Опаковано с грижа за природата – опаковано отговорно“, опаковките, които отговарят на строгите ни критерии за намалена вложена пластмаса, рециклируемост и използване на рециклиран или алтернативен устойчив материал. Конкретните подобрения можете да откриете описани на гърба на всеки продукт, означен с логото ни.


Използваме пиктограмата с повишено внимание и сме конкретни за подобренията направени по съответната опаковка. За по-голяма яснота, на гърба на опаковка с пиктограмата „Опаковано отговорно“ предоставяме специфична информация за направените промени в опаковката и критерия, според който е маркирана като отговорна.

Виж повече ТУК.

Text And Image Section

Пиктограмата „Опаковано с грижа за природата – опаковано отговорно“ означава, че опаковката отговаря на поне на един от следните четири критерия:


– Опаковката е рециклируема на поне 80%

– В опаковката е вложен поне 30% рециклиран материал

– Опаковката е от устойчив алтернативен материал

– Обемът или теглото на опаковката е намалено с поне 10%


Използваме пиктограмата с повишено внимание и сме конкретни за подобренията направени по съответната опаковка.


Опаковките на прясно опакованото месо „Порция свежест“ в Lidl са изработени от мин. 90% рециклиран PET материал.


За по-голяма яснота, на гърба на опаковка с пиктограмата „Опаковано отговорно“ предоставяме специфична информация за направените промени в опаковката и критерия, според който е маркирана като отговорна.