УХАННИ ПЪПЕШИ ОТ СЕЛО ТРИЛИСТНИК

Истинско царство на любимите пъпеши и свежите салати – това е землището на пловдивското село Трилистник в Горнотракийската низина. Там българският производител Христо Кумчев, управител на „Агропродукт Лукс“ и „Агропродукт Груп“, отглежда сладки пъпеши, сливи и богата гама от сортове салати – зелена, къдрава, копф, айсберг, като производственият процес започва през март и продължава през цялата година.

Text And Image Section„Партнираме си с Lidl от около пет години, сработихме се добре“, споделя Христо.

Второ поколение фермер, Христо избира земеделието преди 30 години и заедно с брат си успешно развива семейния бизнес.

„Агропродукт Лукс“ и „Агропродукт Груп“ притежават международни сертификати за висококачествено и устойчиво производство GLOBALG.A.P и GRASP – основателна причина да намерим в тяхно лице доверен партньор за свежи салати и уханни плодове. Но няма да скрием и другата причина – тяхната отдаденост във всичко, което правят.

„Доставя ми удоволствие да произвеждам“, скромно отговаря Христо на въпроса ни с какво се гордее най-много. И наистина – когато работата е удоволствие, резултатът винаги си заслужава.


„Агропродукт“ е един от българските производители, които доставят качествени плодове и зеленчуци за Лидл България – свежи и проверени за над 700 вида остатъци от пестициди.