ОТГЛЕДАНИ С ЛЮБОВ, СЕРТИФИЦИРАНИ НА ЕВРОПЕЙСКО НИВО: БЪЛГАРСКИ ДОМАТИ И ЗЕЛЕ ОТ МАЛО КОНАРЕ

Сем. Кабурови, които са закърмени със земеделие: От деца знаем, че нашата мисия е да създаваме храна за хората


Знаеш ли кой доставя за Lidl любимото ти хрупкаво зеле и сочните домати, идеални за както за салати, така и за традиционни готвени ястия?

Представяме ти Десислава Кабурова – водещ зеленчукопроизводител от района на село Мало Конаре, агроном по професия и трето поколение земеделски производител. Деси и нейният съпруг Иван вече 16 години успешно развиват наследения от родителите семеен бизнес до мащабите на широкообхватно земеделско стопанство, разположено в сърцето на Пазарджишкото поле, с 2000 дка зърнено-житни култури, 500 дка люцерна, овощни градини и 600 дка зеленчукови насаждения.


Text And Image Section„Израснали сме по нивите, закърмени сме със земеделие от деца. То е в кръвта ни, от малки знаем, че нашата мисия на тази планета е да създаваме храна за хората“, разказва Деси.

За Lidl „Деив-2007“ доставя тиква Матилда, зеле и розови домати с традиционен български вкус. Вече знаеш, че освен изключително вкусни и с проверено качество, те са отгледани и с много любов. Както Деси казва, „колкото и много да е работата, когато човек си я обича, нещата се получават“.

За партньорството си с Lidl, което успешно продължава вече три години, Деси споделя, че се е научила на много ред, дисциплина и отговорност.

„Нашето производство е с доказано качество, европейски сертифицирано. Сертифицирани сме по GLOBALG.A.P. и GRASP – това е важно условие за нас, производителите, за да продаваме на Lidl. Тези правила ни се отразяват изключително ползотворно, защото ни задължават да поддържаме много висок клас производство. С Lidl отговаряме на едни и същи високи стандарти. Аз обичам предизвикателствата, обичам да ми е трудно и така си допаднахме“.Гордостта на семейство Кабурови е оранжерията от ново поколение, изградена върху 10 дка площ по модерен холандски модел с хидропонно отглеждане на културите. Иновативната технология не само допринася за развитието на оранжерийния комплекс „Деив-2007“, но и извоюва на Деси наградата „Млад фермер на Европа за 2022“ в оспорвана надпревара с водещи европейски производители на Конгреса на младите фермери през декември 2022 г.


„Деив-2007“ е един от българските производители, които доставят качествени плодове и зеленчуци за Лидл България – свежи и проверени за над 700 вида остатъци от пестициди.