СВЕЖИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПРОВЕРЕНО КАЧЕСТВО ОТ „ЛАПАТАРЕВ” ЕООД

Знаеш ли откъде идват любимите ти български зеленчуци в Лидл? Запознай се със Станимир Лапатарев и неговото стопанство, в което се отглеждат свежи репички, домати, червена и зелена капия, пипер сорт Сиврия, шарени и черни патладжани, зеле, карфиол, праз, зелен лук и чесън, тикви, пъпеши и зърнени култури за сеитбооборот.

Производството поставя началото си през 2011 г., а днес се простира на повече от 2500 дка в района на с. Труд и с. Калековец, Пловдивско. „От дете с желание се включвах в отглеждането на зеленчуци и плодове в домашната ни градина“, казва Станимир. „Продавахме част от тях на сергия и всичко това ми харесваше! Виждах силата на земята и как малкото семенце се превръща в растение и дава храна.“

Text And Image SectionДнес, след близо 4 години успешно партньорство с Лидл България, „Лапатарев” ЕООД доставя за нас зелена и червена капия, пресен лук и чесън, репички, патладжан и праз. „Работата с Лидл България ни дава сигурност. Това ни мотивира да търсим още по-добро качество всеки ден“, споделя собственикът. А когато го питаме какво за него е качество, отговаря с убеденост: „Имаме изключително стриктен контрол на качеството. Постоянно следим нивата остатъци от пестициди – от една страна, ние правим изследвания, преди да пуснем стоката към магазините, а от друга – Лидл България също анализира и тества продукцията“, добавя Лапатарев.

Стопанството има сертификат Global G.A.P. за добри земеделски практики и GRASP за работни и социални практики. Станимир се гордее, че умело използва силата на технологиите в земеделието. „Иновациите са изключително важни за нас, защото ни отличават и ни помагат да растем“, разказва той. В стопанството му се използват трактори, оборудвани с автопилот – интелигентни системи от най-ново поколение.


Лапатарев ЕООД е един от българските производители, които доставят качествени плодове и зеленчуци за Лидл България – свежи и проверени за над 700 вида остатъци от пестициди.