Banner

Направи си перфектния бургер

Бургерът е като произведение на архитектурното изкуство: прави се етаж по етаж, част по част. И макар че сме свикнали да го хапваме навън, в приготвянето му у дома има особен чар.


Идеалната пропорция от сочно месо, топящо се сирене, резенче лук, хрупкава маруля и сос, прегърнати от меко препечено хлебче, превръщат обикновения бургер в необикновено изживяване за сетивата.


В Lidl ще намериш всичко необходимо, за да направиш перфектния бургер. И не забравяй: за този кулинарен проект не ти е нужна архитектурна диплома. Макар че едва ли ще навреди.

СЛЕДВАЙ СЪВЕТИТЕ НА МАНЧЕВ И ШИШКОВ

ЗА ПРИГОТВЯНЕТО НА ПЕРФЕКТНИЯ БУРГЕР:

Text And Image Section


1. Преди да започнеш, остави месото за поне 30 min извън хладилникa.

2. Винаги готви бургерите в добре нагорещен тиган или грил, за да се запечатат соковете в тях.

3. Запечи питката от отрязаната страна, за да остане хрупкава.

4. Остави месото да си почине след готвене за поне 10 sec, преди да пристъпиш към подреждането.

5. Сложи сиренето върху месото и го остави да се разтопи докрай – това дава допълнителен аромат на бургера.

6. При реденето слагай тежките и плътни текстури в долната част, а по-леките – в горната.

Text And Image Section



1. Докато печеш месото, не го натискай с шпатула, за да не изтекат соковете му.

2. Хубавият бургер е сочен, не го готви твърде дълго. По 2-3 min от всяка страна са достатъчни, за да се изпече до степен Medium.

3. Не запичай сиренето във фурна. Температурата на горещото хлебче или месо обикновено е достатъчна, за да се разтопи.

4. Добрият бургер трябва да е с балансиран вкус, не го „убивай“ с прекалено много сосове или подправки. Висококачественото месо изисква минимално овкусяване.

5. Не слагай сол на бургера, след като вече е сготвен – ако обичаш по-солено, добави я, преди да го сготвиш.

ВИЖ ЛЮБИМИ РЕЦЕПТИ ЗА ПЕРФЕКТНИЯ БУРГЕР

ВИЖ ЛЮБИМИ РЕЦЕПТИ ЗА ПЕРФЕКТНИЯ БУРГЕР