Lidl Plus сбъдва мечти!

Твоето дете може да излезе ръка за ръка с полуфиналист на UEFA EURO 2024.


Като част от международното партньорство между Lidl International и UEFA EURО 2024, всяка държава с Lidl представителство ще изпрати деца-талисмани, които ще извеждат футболистите в официалните откривания на мачовете от първенството. На Лидл България се полага честта да изпрати детския отбор, който ще открие полуфинала от UEFA EURO 2024 в Мюнхен на 9 юли 2024 г. на стадион „Алианц Арена“.


Как да участваш?

1. Свали или отвори приложението Lidl Plus

2. Запиши се за участие директно в приложението

Регистрацията е възможна в приложението Lidl Plus от 9:00 ч. на 25 март 2024 г., понеделник, до 23:59 ч. на 21 април 2024 г., неделя. Участието в играта не е обвързано с покупка.


Кой може да участва?

Родители на деца, които в периода на първенството от 14.06. до 14.07.2024 г. ще бъдат на навършени от 6 до 10 години.


Желаем ти успех и се надяваме да посрещнем теб и твоето дете на UEFA EURO 2024!

Свали Lidl приложението сега!


Рекламната игра се организира и провежда от „ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД ЕНД КО” КД, със седалище и адрес на управление област София, община Елин Пелин, с. Равно поле , п. к. 2129, ул. “Трети март” № 1, вписано в Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел към Агенцията по вписванията, с ЕИК: 131071587


Участието в Играта се извършва при спазване на настоящите условия.


1. Право на участие


Право на участие в Играта имат ползватели на мобилното приложение Lidl Plus с местоживеене в Република България, които имат навършени 18 години и са родители/настойници на дете, което по време на провеждането на Европейското първенство по футбол между 14.06.2024 г. и 14.07.2024 г. (по-долу „UEFA EURO 2024“) е на възраст между шест и десет години включително („представлявано дете“)


Участието в Играта предполага следното:


  • Възможност за пътуване до Мюнхен, Германия, за полуфинален футболен мач от UEFA EURO 2024 на представляваното дете и на участника (алтернативно на друг родител/ настойник) с престой от две нощувки,
  • Притежаване на валидни документи за пътуване за участника (алтернативно на друг родител/настойник) и на представляваното дете в случай на спечелване. „ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД ЕНД КО” КД не носи отговорност за изрядността и наличието на всички необходими документи за пътуване на участника (алтернативно на друг родител/настойник) и на представляваното дете, като същите следва да бъдат предварително осигурени от участника в играта (в това число и нотариално заверена декларация от родител/настойник на представляваното дете, с която се дава разрешение за напускане на страната само с единия родител/настойник).


2. Изключване на участници


Участието е възможно само от свое име. Ако участвате няколко пъти или предоставите невярна информация при регистрацията, може да бъдете изключени от Играта. Служители на Лидл България нямат право да участват в Играта.


3. Участие в Играта посредством Lidl Plus


Участието в Играта не изисква покупка и е в полза на представляваното дете. Записване за участие в играта може да бъде осъществено в периода 25.03.2024 – 21.04.2024 г. Регистрация в приложението Lidl Plus ще бъде възможна от 9:00 ч. на 25 март, понеделник. За целта участникът трябва да кликне върху банера UEFA EURO 2024, който води към формата за регистрация и може да се види на началната страница на приложението Lidl Plus. Когато влезе в модула на играта, потребителят следва да потвърди желание за участие чрез натискане на бутона „Запиши се“. След това ще види и отметка, с която приема настоящите условия. Натискайки бутон „Изпрати“, участникът се записва за участие в Играта.


След това участникът ще може да види информацията, съхранявана в неговия акаунт My Lidl (име, телефонен номер, имейл адрес), която ще бъде използвана за състезанието. Тя може да бъде обновена до приключване на Играта. Информацията от акаунта може да видите по всяко време в приложението Lidl Plus в „Още“ – „Моят Lidl акаунт“.


4. Край на играта


Можете да участвате в Играта най-късно до 23:59 ч. на 21.04.2014 г. Определящ е електронно записаният час на подаване на заявката за участие в системата.


5. Печалби


Като част от международното партньорство между Lidl International и UEFA EURО 2024, всяка държава с Лидл представителство ще изпрати деца-талисмани, които ще извеждат футболистите в официалните откривания на мачовете от първенството. На Лидл България се полага правото да излъчи един отбор от 11 деца.


Лидл България ще изпрати 2 деца, избрани с отделна вътрешна кампания само за служители на компанията, а останалите 9 места в отбора ще бъдат разиграни в национална игра в приложението Lidl Plus, достъпна за всяко българско семейство.


5.1. Голяма награда


Участникът може да спечели едно от 9 (девет) места за представляваното дете като дете-талисман – част от официалната програма на UEFA Player Escort на полуфинала от UEFA EURO 2024, който ще се проведе на 9 юли 2024 г., вторник, на стадион „Алианц Арена“ в гр. Мюнхен, Федерална Република Германия. Детето на победителя ще участва в официалното откриване на мача като ще изведе за ръка футболист от единия от двата класирали се отбора. Точният график ще се потвърди след определянето на печелившите.

Представляваното дете, което ще излезе с играчите, ще получи от Лидл екип (състоящ се от шорти, тениска, чорапи и обувки), който трябва да бъде облечен в деня на мача. Представляваното дете ще получи и допълнително облекло (пуловер с качулка, /яке за вятър, тениска). Освен това, всяка от деветте награди включва и следните елементи:


  • Двупосочен билет за отиване и връщане от предварително избрано летище в страната на пребиваване за победителя (алтернативно друг родител/настойник) и за представляваното дете до Мюнхен в допълнително посочена дата.
  • Две нощувки в рамките на периода на определения мач в двойна стая в хотел 3 или 4 звезди в близост до стадиона.
  • Хранене по време на престоя в Германия (вечеря в деня на пристигане, закуска в хотела, изхранване в подходяща форма в деня на мача, закуска и лек обяд в деня на заминаването). Не са включени допълнителни хранения (напр. допълнителни хранения на стадиона).
  • Трансфер до стадиона и обратно до хотела.
  • Билети от категория 2 за победителя (алтернативно друг родител/настойник) и за представляваното дете за мача, в който последното се явява извеждащо дете-талисман.

Допълнителни подробности (включително за хода на пътуването) ще бъдат съобщени след тегленето на наградите.


5.2. Утешителни награди


Участниците, които не са спечелили голямата награда, участват за утешителни награди, а именно: 1000 броя детски спортни екипи, всеки от които се състои от шорти и тениска.


6. Определяне и уведомяване на печелившите


6.1. Голяма награда


Печелившите на голямата награда ще бъдат определени измежду участниците чрез теглене посредством специален софтуер, гарантиращ спазването на случайния принцип на разпределение на наградите и в присъствието на поне трима служители на „ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД ЕНД КО” КД . Тегленето ще се проведе на 23.04.2024 г., вторник.

Списъкът с печелившите ще бъде публикуван на сайта https://www.lidl.bg/igra


Всички спечелили голяма награда ще бъдат уведомени писмено на предоставения имейл адрес от имейл tickets@lidl.bg най-късно до 24.04.2024 г. и устно по телефон от партньор на Лидл България - Агенция Advancead / Адванс Ед ООД, ЕИК: 206023890. Телефонна връзка с победителя е възможна само ако той предварително е дал съгласието си за това по имейл.


Когато победителят бъде уведомен за наградата, той ще получи персонализирана връзка, която води до допълнителна платформа за регистрация извън Lidl Plus. Платформата ще изисква попълване на английски език. Там победителят ще бъде помолен да предостави необходимите данни за представляваното дете и за участника, както и изисканата информация и документи (напр. декларация-съгласие за пътуване на детето). Като родител/настойник, който ще придружава представляваното дете по време на пътуването му до Германия, може да бъде посочено различно от участника лице. Отговорност на участника е да информира това лице за посочените тук условия.


Ако печелившият не осъществи обратна връзка в рамките на 3 дни от уведомяването, правото върху наградата се погасява и при спазване на описаната процедура ще бъде определен заместващ печеливш. Печелившият носи отговорност за верността на посочения имейл адрес. Изплащане в брой или под формата на други материални активи, както и размяната на наградите, не е възможно.


6.2. Утешителни награди


Печелившите на утешителните награди (1000 броя детски спортни екипа) ще бъдат определени измежду участниците, които не са спечелили голямата награда, чрез теглене посредством специален софтуер, гарантиращ спазването на случайния принцип на разпределение на наградите и в присъствието на поне трима служители на „ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД ЕНД КО” КД.


Тегленето на утешителните награди ще се проведе на 23.04.2024 г.

Всички участници, спечелили утешителни награди, ще бъдат уведомени устно по телефон или писмено по имейл, регистриран в приложението Lidl Plus, от служител/и на Адванс Ед ООД. Печелившите могат да посочат предпочитан размер за детския екип, като бройките са ограничени.

Пълен списък с печелившите ще бъде публикуван на сайта https://www.lidl.bg/igra


Служител/и на Адванс Ед ООД ще се свържат с печелившите в срок от 7 работни дни от датата на тяхното теглене. Печелившият участник трябва да потвърди желанието си за получаване на наградата в срок от 5 дни от уведомяване и да предостави информация за получаване на наградата.

Ако Адванс Ед ООД не успее да се свърже с печеливш участник, поради грешни или невярно предоставени данни за контакт (телефон, имейл), или не получи обратна връзка от него в предвидения срок или информация, необходима за изпращане на наградата, то печелившият губи правото да получи своята награда, а Лидл България си запазва правото да изтегли допълнително друг печеливш участник в играта. Допълнително теглене ще се извърши в срок от 6 (шест) дни от изтичане на 5-дневния срок, в който печелившият е трябвало да потвърди желанието си за получаване на наградата и да предостави нужната информация. В допълнителното теглене не участват вече изтеглени участници.


Ангажимент на Адванс Ед ООД е да изпрати наградата по куриер, за своя сметка, до посочения от печелившия участник адрес. Детските спорни екипи ще бъдат изпращани към печелившите в периода от 27 май до 14 юни 2024 г. Адресът на печелившия участник ще бъде посетен от служителите на куриерската компания само веднъж. В случай, че служителят на куриерската фирма не може да предаде наградата, тя ще остане на съхранение в най-близкия офис на съответната куриерска компания. Съответният участник ще бъде уведомен от куриерската компания за адреса на офиса чрез обаждане или SMS известие на телефона, предоставен от участника. Печелившият участник губи правото си да получи наградата, ако в срок от 6 работни дни не посети лично офиса на куриерската служба, за да си вземе наградата.


7. Задължения на спечелилите


Извън задължението да се регистрират в срок в специалната дигитална платформа, спечелилите участници следва да предоставят своите и на своя придружител три имена и ЕГН при поискване от страна на Лидл, тъй като същите са необходими за целите на данъчното облагане. Отказът от предоставяне на тези лични данни води до невъзможност за предоставяне на наградата, за което Лидл не носи отговорност.

Спечелилите участници и лицата, които ще ги придружават носят пълна отговорност за наличието на редовни лични документи, необходими за пътуване до Германия за периода на предоставяне на наградите, включително за изваждане на визи, ако такива са им необходими.

В случай че придружаващото спечелилия участник лице е малолетно или непълнолетно, спечелилият участник носи задължението да осигури задължителната по закон декларация-съгласие на родител/и (настойник/ци), необходима за напускана на границите на Република България.1. Данни за администратора на лични данни


„ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД ЕНД КО” КД е администратор, отговорен за обработката на личните данни на участниците и на печелившите. „ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД ЕНД КО” КД е определил длъжностно лице по защита на данните, с което може да се установи контакт на dataprotection@lidlplus.bg


2. Видове и източници на данни


За нуждите на реализирането на Играта „ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД ЕНД КО” КД получава следните лични данни от Lidl Stiftung & Co. KG, Stiftsbergstraße 1, 74167 Neckarsulm („Лидл Щифтунг“):

- Клиентски идентификационен номер на всички участници в Играта,

- Допълнително име и фамилия, както и телефонен номер и имейл адрес на печелившите.


3. Цели и правни основания за обработката


Личните данни, събрани в рамките на участието в Играта, ще бъдат използвани от „ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД ЕНД КО” КД изключително за осъществяването на Играта (напр. определяне и уведомяване на печелившите за изпращане на наградата). Правното основание за обработка на личните данни в рамките на Играта е член 6, параграф 1, буква. б от ОРЗД. То обхваща и предаването на личните данни, посочени в точка 2, към „ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД ЕНД КО” КД. Без тези данни участието в Играта не е възможно.

Като елемент от наградата могат да се правят снимки и филми на победителя и представляваното дете. За тази цел победителят, като законен представител на представляваното дете, трябва да даде съгласието си на „ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД ЕНД КО” КД съгласно член 6, параграф 1, буква a от ОРЗД.

Ако в рамките на настоящата Игра се подаде декларация - съгласие, правното основание за обработка на данни въз основа на съгласие е член 6, параграф 1, буква a от ОРЗД. Снимките и/или филмите, направени като елемент от наградата, могат да бъдат публикувани заедно с името и местоживеенето на печелившия в ПР и рекламните медии на Организатора (например и не само: прессъобщения, видеа от полуфинала и церемонията по откриването, отразяване в печатни и онлайн брошури на Лидл България, уебсайта www.lidl.bg, както и всички видове профили на Лидл България в социалните медии). Тези данни се обработват на основание член 6, параграф 1, буква е от ОРЗД. Организаторът има легитимен интерес да рекламира себе си и своите Игри; Освен това е налице публичен интерес от провеждането на Играта и предоставянето на наградите (особено от страна на останалите участници).

Доколкото обработката на данни се основава на съгласие в съответствие с член 6, параграф 1, буква a от ОРЗД, съгласието може да бъде оттеглено по всяко време с ефект за в бъдеще. Оттеглянето води до заличаване на вече събраните данни. Следва да се има предвид, че ако съгласието за снимки и филми на представляваното дете по време на мач от UEFA EURO 2024 бъде оттеглено, участието на представляваното дете ще бъде прекратено.


4. Получател/категории от получатели:


Последващо предоставяне на данни на трети лица ще бъде извършено само ако се явява необходимо за провеждането на Играта (напр. по-нататъшната организация на наградата от страна на Lidl Stiftung и на Union des associations européennes de football (наричано по-долу „UEFA“) или ако е необходимо с оглед публикуване на победителите (напр. във Facebook). Всякакъв друг вид предаване на данните на трети лица е изключен.

Освен това Лидл България и партньорските предприятия могат в рамките на Играта да събират допълнителни лични данни, необходими за изпращане или предаване на наградата. Моля в тази връзка обърнете внимание на допълнителната информация за защита на данните в платформата за регистрация.


5. Срок на съхранение/критерии за определяне на срока на съхранение:


След приключването на Играта и обявяването на печелившите, личните данни на участниците ще бъдат изтрити. Данните на печелившите ще бъдат съхранявани за срока на предявяване на законови и договорни претенции.


6. Права на субектите на данниУчастникът и представляваното дете имат право да поискат безплатно информация за техните личните данни, които се съхраняват. Те също така имат право да поискат коригиране, заличаване или ограничаване на обработката на техните лични данни, както и правото да получат съответните данни в структуриран формат. Участникът и представляваното дете могат да възразят по всяко време срещу обработката на данни, която се извършва за защита на легитимните интереси на „ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД ЕНД КО” КД или на трета страна. Ако в рамките на Играта е дадено съгласие, то може да бъде оттеглено по всяко време с действие за в бъдеще. Освен това участникът и представляваното дете могат да се обърнат към контролния орган по защита на данните, по-специално в държавата-членка по тяхното местопребиваване или по мястото на извършване на предполагаемото нарушение.

Участникът може да упражни гореспоменатите права на субект на данни за себе си и/или за детето, което представлява, като се свърже с отдела за обслужване на клиенти на „ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД ЕНД КО” КД: hotline@lidl.bg.