Този браузър не е актуален
За да се визуализира правилно сайта, моля ползвай следните браузъри.ВниманиеОбнови версията на браузъра си. Ако не го направиш някои функционалности може и да не работят коректно.
    Brand Navigation
    1. За нас
    2. Полезно инфо
    3. Обслужване и контакти
    4. Пресцентър
    5. Кариера
    6. Недвижими имоти

    Начини за приготвяне на натрошен лед

    Студените напитки са истинско удоволствие не само през лятото. А за всички, които обичат да правят коктейли, натрошеният лед е почти задължителен — той придава както свеж вкус, така и елегантен вид на всяка напитка.

    Въпреки че можеш да намериш натрошен лед в някои супермаркети или бензиностанции, няма нужда да харчиш излишни пари. С няколко подръчни средства можеш лесно да си го направиш у дома.

    Как точно? Какви методи има и какво ти е нужно? Тук ще откриеш всичко важно по темата, събрано на едно място.

    Блендер и освежаваща напитка с лайм.


    За какво се използва натрошен лед?

    Въпреки че се прави от обикновени кубчета, натрошеният лед се различава именно по по-голямата си площ – така топлината се обменя по-бързо и охлаждането е по-интензивно. Освен за охлаждане, той често се използва и за визуален ефект в коктейли, особено когато искаме да омекотим влиянието на по-силния алкохол чрез бавното топене на леда.

    Какво ти е нужно, за да си направиш натрошен лед?

    На първо място — ледени кубчета. Можеш да ги купиш готови или да си ги направиш у дома, като напълниш формички за лед с чешмяна вода и ги замразиш във фризера. За по-добър вкус използвай филтрирана вода. Вместо формички можеш да използваш и специални пликове за лед.

    Три метода за приготвяне на натрошен лед у дома

    Има различни начини да направиш натрошен лед от ледени кубчета. Ако разполагаш с блендер, можеш да го използваш, за да приготвиш бързо и лесно натрошен лед. Някои сокоизстисквачки също са подходящи за тази цел. Но не се притеснявай, дори и ако нямаш кухненски уред под ръка, не трябва да се отказваш от натрошения лед за напитките си. С помощта на кърпа и чук също можеш да натрошеш ледените кубчета. Как точно да приложиш тези три различни метода за приготвяне, ще разбереш в следващия текст.

    С блендер

    Ако разполагаш с блендер, можеш да го използваш за приготвяне на натрошен лед. Този метод е бърз и лесен и не изисква усилия. Ето как да го направиш стъпка по стъпка.

    Пълнене на тава за лед с вода.


    Приготви леда

    Напълни формички с вода и ги остави във фризера за поне 2 часа.

    Блендер и ледени кубчета в кухнята.


    Сложи кубчетата в блендера

    Около 5 до 10 броя са достатъчни. Устройството трябва да е с мощност поне 1000 W и обороти над 10 000 в минута.

    Блендер SilverCrest в действие.


    Включи блендера

    Използвай функцията Pulse - това е режимът за натрошен лед. При нужда може да добавиш малко вода, за да не се слепват кубчетата.

    Блендер Severin и чаши с лед.


    Сервирай или съхранявай

    Изсипи готовия лед в чаши или в съд, който можеш да прибереш във фризера за по-късно.

    С машина за трошене на лед

    Тя е специален уред, който може да бъде ръчен или електрически.


    Ръчни модели: Работят с помощта на ръчка и натрошават кубчетата на по-едри и равномерни парчета – идеални за коктейли.

    Електрически модели: Работят бързо и раздробяват леда на много фини парченца, които се топят по-бързо – подходящи са за десерти и ледени напитки.

    Жена използва чук и тава за лед в кухнята.


    С кухненска кърпа и чук

    Ако нямаш блендер или уред за лед, този метод е бърз и лесен:

    • Разстели кухненска кърпа на плота.
    • Извади кубчетата от формичките и ги сложи в центъра.
    • Завий леда с кърпата.
    • Постави го върху здрава повърхност и с леко почукване с чук или друг твърд предмет (точилка, дървена лъжица) натроши леда.

    Наслади се на любимите си напитки с перфектно охладен натрошен лед – бързо, лесно и без нужда от скъпа техника.

    Практично и стилноКухня и домакинство