Този браузър не е актуален
За да се визуализира правилно сайта, моля ползвай следните браузъри.ВниманиеОбнови версията на браузъра си. Ако не го направиш някои функционалности може и да не работят коректно.
    Brand Navigation
    1. За нас
    2. Полезно инфо
    3. Обслужване и контакти
    4. Пресцентър
    5. Кариера
    6. Недвижими имоти

    Начини за приготвяне на натрошен лед


    Студените напитки са истинско удоволствие не само през лятото. А за всички, които обичат да правят коктейли, натрошеният лед е почти задължителен — той придава както свеж вкус, така и елегантен вид на всяка напитка.

    Въпреки че можеш да намериш натрошен лед в някои супермаркети или бензиностанции, няма нужда да харчиш излишни пари. С няколко подръчни средства можеш лесно да си го направиш у дома.

    Как точно? Какви методи има и какво ти е нужно? Тук ще откриеш всичко важно по темата, събрано на едно място.


    За какво се използва натрошен лед?

    Въпреки че се прави от обикновени кубчета, натрошеният лед се различава именно по по-голямата си площ – така топлината се обменя по-бързо и охлаждането е по-интензивно. Освен за охлаждане, той често се използва и за визуален ефект в коктейли, особено когато искаме да омекотим влиянието на по-силния алкохол чрез бавното топене на леда.

    Какво ти е нужно, за да си направиш натрошен лед?


    На първо място — ледени кубчета. Можеш да ги купиш готови или да си ги направиш у дома, като напълниш формички за лед с чешмяна вода и ги замразиш във фризера. За по-добър вкус използвай филтрирана вода. Вместо формички можеш да използваш и специални пликове за лед.

    Три метода за приготвяне на натрошен лед у дома


    Има различни начини да направиш натрошен лед от ледени кубчета. Ако разполагаш с блендер, можеш да го използваш, за да приготвиш бързо и лесно натрошен лед. Някои сокоизстисквачки също са подходящи за тази цел. Но не се притеснявай, дори и ако нямаш кухненски уред под ръка, не трябва да се отказваш от натрошения лед за напитките си. С помощта на кърпа и чук също можеш да натрошеш ледените кубчета. Как точно да приложиш тези три различни метода за приготвяне, ще разбереш в следващия текст.

    С блендер

    Ако разполагаш с блендер, можеш да го използваш за приготвяне на натрошен лед. Този метод е бърз и лесен и не изисква усилия. Ето как да го направиш стъпка по стъпка.


    Приготви леда

    Напълни формички с вода и ги остави във фризера за поне 2 часа.


    Сложи кубчетата в блендера

    Около 5 до 10 броя са достатъчни. Устройството трябва да е с мощност поне 1000 W и обороти над 10 000 в минута.


    Включи блендера

    Използвай функцията Pulse - това е режимът за натрошен лед. При нужда може да добавиш малко вода, за да не се слепват кубчетата.


    Сервирай или съхранявай

    Изсипи готовия лед в чаши или в съд, който можеш да прибереш във фризера за по-късно.

    С машина за трошене на лед

    Тя е специален уред, който може да бъде ръчен или електрически.


    Ръчни модели: Работят с помощта на ръчка и натрошават кубчетата на по-едри и равномерни парчета – идеални за коктейли.

    Електрически модели: Работят бързо и раздробяват леда на много фини парченца, които се топят по-бързо – подходящи са за десерти и ледени напитки.


    С кухненска кърпа и чук

    Ако нямаш блендер или уред за лед, този метод е бърз и лесен:

    • Разстели кухненска кърпа на плота.
    • Извади кубчетата от формичките и ги сложи в центъра.
    • Завий леда с кърпата.
    • Постави го върху здрава повърхност и с леко почукване с чук или друг твърд предмет (точилка, дървена лъжица) натроши леда.

    Наслади се на любимите си напитки с перфектно охладен натрошен лед – бързо, лесно и без нужда от скъпа техника.